NIEUWS: Beter eten en bewegen kunnen diabetes type 2 genezen 
NIEUWSDiëten werken wel degelijk 
NIEUWSProbiotica nog te weinig gebruikt door artsen... ► 
NIEUWSAntibioticaresistentie: Daphne Deckers eigen ervaring..

► Artikel uit de Volkskrant, augustus 2015.
Internist Frank van Berkum zegt eindelijk eens duidelijk hoe het ervoor staat. 

Er zijn geen redenen meer om NIET iets aan overgewicht te doen. Er zijn geen excuses meer aan te voeren. Het gaat om je gezondheid in zijn geheel...
Lees maar. Het is zeer motiverend!

Kinderen kampen veel met slijmvlies- en oorproblemen.

'Hij is altijd verkouden', 'druipt zijn neus eens niet, dan doen zijn oren pijn'.
Bij sommige kinderen lijken de verkoudheden maar niet te stoppen. Een ding is zeker, alle klachten met de slijmvliezen te maken hebben. Slijmvliezen bevinden zich niet alleen in de mond en neus, het slijmvliezensysteem bevindt in veel meer gebieden zoals longen, huid, de darmen, KNO-gebied, ogen en bij de gewrichten.
Deze slijmvliezen staan allemaal met elkaar in verbinding. Een verstoring in één van de slijmvliezen gaat vrijwel altijd samen met een verstoring van de andere slijmvliesweefsels.
Zo is een bekend verschijnsel dat als bij een kind het ontlastingspatroon verstoord is (bv verstopping, diarree) dat het kind dan ook sneller en meer verkouden is en meer slijmvorming heeft dan wanneer de ontlasting goed verloopt. Bij dit soort verstoringen zie je ook vaak oorproblemen en eczeemvorming.
Door bij de basis de slijmvliezen weer goed op te bouwen, is het mogelijk om deze 'kettingreactie' te stoppen. Het beste is om dan bij de darmen te beginnen. De darmflora dat de slijmvliezen in de darmen onderhouden, kan oa door middel van een goed probioticum en wat voedingsaanpassingen een goede boost krijgen. Hierdoor zullen de slijmvliezen weer optimaal kunnen werken, zal de ontlasting verbeteren en kan de weerstand sterk verbeteren.
...Zo kan je bijna stellen dat de darmen verkouden zijn. Tijd om daar eens wat aan te doen.

Diabetes in cijfers

Diabetes neemt wereldwijd epidemische vormen aan.
Op dit moment heeft naar schatting 1 miljoen mensen in Nederland diabetes en het worden er steeds meer. Diabetes ontstaat omdat het insulinesysteem steeds verder stuk gaat, tot het op een gegeven moment niet meer lukt om de glucose uit je bloed zonder hulp te verwerken. Je bloedsuiker (hoeveelheid suiker in je bloed) is dan voortdurend te hoog. Vaak krijg je dan medicatie die je helpt je bloedsuiker te verlagen.

1 miljoen Nederlanders met diabetes in 2012. Een kwart hiervan weet dit zelf niet.

 

 

 


Ondanks de medicatie kan diabetes veel schade aanrichten, oa:

-Problemen aan de bloedvaten
-Problemen met ogen/zicht

-Verlaging van de weerstand
-Moe en lusteloosheid.

-Overbelasting van de nieren /nierfalen
-Ader verkalking
-Hart- en vaatziekten.

-Ontstekingen, soms zo ernstig dat geamputeerd moet worden
-Erectie-stoornissen

Type II : ouderdomsdiabetes, de meest voorkomende, gaat dikwijls samen met vetzucht. Cellen zijn minder gevoelig voor insuline, insuline wordt slecht gebruikt door het lichaam.

Bij overgewicht worden de lichaamscellen ongevoeliger voor insuline. Het lichaam moet meer insuline produceren voor de opname van de glucose. De hogere glucosespiegel draagt weer bij aan de ongevoeligheid voor insuline. Zo ontstaat een vicieuze cirkel die er uiteindelijk toe kan leiden dat de alvleesklier te weinig insuline produceert voor de glucosebehoefte van het te zware lichaam. Zou het lukken om af te vallen dan wordt vanzelf de insulinebehoefte minder.