Kinderen kampen veel met slijmvlies- en oorproblemen.

'Hij is altijd verkouden', 'druipt zijn neus eens niet, dan doen zijn oren pijn'.
Bij sommige kinderen lijken de verkoudheden maar niet te stoppen. Een ding is zeker, alle klachten met de slijmvliezen te maken hebben. Slijmvliezen bevinden zich niet alleen in de mond en neus, het slijmvliezensysteem bevindt in veel meer gebieden zoals longen, huid, de darmen, KNO-gebied, ogen en bij de gewrichten.
Deze slijmvliezen staan allemaal met elkaar in verbinding. Een verstoring in één van de slijmvliezen gaat vrijwel altijd samen met een verstoring van de andere slijmvliesweefsels.
Zo is een bekend verschijnsel dat als bij een kind het ontlastingspatroon verstoord is (bv verstopping, diarree) dat het kind dan ook sneller en meer verkouden is en meer slijmvorming heeft dan wanneer de ontlasting goed verloopt. Bij dit soort verstoringen zie je ook vaak oorproblemen en eczeemvorming.
Door bij de basis de slijmvliezen weer goed op te bouwen, is het mogelijk om deze 'kettingreactie' te stoppen. Het beste is om dan bij de darmen te beginnen. De darmflora dat de slijmvliezen in de darmen onderhouden, kan oa door middel van een goed probioticum en wat voedingsaanpassingen een goede boost krijgen. Hierdoor zullen de slijmvliezen weer optimaal kunnen werken, zal de ontlasting verbeteren en kan de weerstand sterk verbeteren.
...Zo kan je bijna stellen dat de darmen verkouden zijn. Tijd om daar eens wat aan te doen.