EMB Bloedtest geeft inzicht in je gezondheid.

1. Wat kan bloedonderzoek zeggen over je gezondheid?

Ontzettend veel, want bijna alle stoffen die in het lichaam voorkomen, circuleren in het bloed. Naast bloedcellen bevat bloed namelijk voedingsstoffen, brandstoffen, bouwstoffen en afvalproducten. Je kunt eraan zien hoe iemand leeft, of iemand een bepaalde ziekte heeft, risico loopt om een bepaalde ziekte te krijgen, of een behandeling of therapie werkt, en natuurlijk of iemand gezond is.

2. De huisarts kan toch ook je bloed laten testen?
Dat klopt. De huisarts laat vooral testen op:

  • Kreatinine: nierfunctie beoordeling
  • CRP: wat een indicatie geeft of je een infectie hebt.
  • Glucose: je bloedsuikerspiegel beeld geeft informatie over mogelijke diabetes.
  • Hb: hemoglobine-onderzoek laat een mogelijke bloedarmoede zien.
  • TSH: het hormoon dat de schildklier stimuleert en aangeeft of die te snel of te langzaam werkt.

    Deze uitslagen zijn heel nuttig en van belang, maar beperkt. Er worden geen onderzoeken gedaan naar functies of waarden waarvoor geen indicatie is. Terwijl juist door verder te kijken naar bijvoorbeeld de opbouw van het bloed en de vorm en aantallen van de verschillende soorten bloedcellen,  er meer te ontdekken is over de onderliggende oorzaak van de klachten.

3. Wat levert een EMB-test dan meer op?
Deze test onderzoek meer waardes op 3 verschillende manieren en geeft zo een veel completer beeld van jouw bloed en de eventuele afwijkingen aan bloedcellen en stoffen in het bloed die van groot belang zijn voor jouw energievoorziening en daarmee je gezondheid.

Het bloed wordt op de volgende manieren geanalyseerd:

Hematologie  ► Vergelijkbaar met gedegen regulier huisarts-onderzoek. De EMB-test methode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcelen maar ook trombocyten worden weergegeven.

Levend Bloed Analyse  ►er wordt gekeken naar de vormgeving van bloedcellen Afwijkingen in de vorm van de cellen kan een idicatie geven wat iemand mankeert. Een afwijking in de vorm zorgt vaak ook voor een afwijking in de functie. Dit wordt gedaan met verschillende microscooptechnieken.

Energetische Analyse ► Het bloed wordt doorgemeten voor een analyse op energetisch niveau. Klinkt zweverig? Dat valt wel mee! Energetica wordt al sinds oudsher in de alternatieve geneeskunde toegepast. Zo zijn de meridianen binnen de Chinese en Ayrvedische geneeskunde onderdelen van energetische therapie. Bovendien houden ook artsen in de reguliere geneeskunde zich bezig met energetische waarden, hetzij op biochemisch niveau. Energetische therapie richt zich op herstellen van de balans tussen onze fysieke en energetische kant.
Denk hierbij aan hormoonverhoudingen, stressparameters, maar ook het evenwicht tussen verschillende vitamines en mineralen.

4. Inzicht in je gezondheid.
Een kijkje in het bloed geeft dus uiteindelijk een beter beeld van het totale plaatje. Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen.

De uitslagen komen bij mij binnen en ik maak een vertaalslag naar de praktijk en voorzie je van een uitgebreide analyse en advies.

Dit geeft je duidelijkheid en handvatten waarmee je aan de slag kan.
Dat kan door een specifiek advies voor supplementen speciaal op jou afgestemd, maar ook aanpassingen in je voeding werken vaak al verrassend effectief. Daar krijg je dan ook adviezen voor.

5. Is de EMB test betrouwbaar?
De EMB test wordt afgenomen door professionals in de gezondheidszorg die beschikken over ruim voldoende orthomoleculaire en medische kennis.
Wees ervan op de hoogte dat deze testmethode niet het reguliere bloedonderzoek vervangt. De betrouwbaarheid van deze test is daarentegen te vinden in de praktijk. Heel veel mensen zijn door deze uitgebreide test geholpen aan meer energie, betere conditie een optimaler functionerend lichaam en daarmee een betere gezondheid. 

 

NB: de adviezen uit deze test hebben een holistische insteek. De waarden kunnen niet één-op-één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. De EMB vervangt niet de diagnostiek en behandeling vanuit de reguliere zorg.